Source Rezimo.com
Recipe Collected and translated by/Sưu tầm và Dịch bởi:Lee's Corner
INGREDIENTS:
500 g of Sweet Potato
1 Onion
3 Ripe Tomatoes
4 cups of Vegetable Stock (The recipe uses Beef stock)
4 tbsp of Unsalted butter
1/4 cup of fresh Cilantro/Coriander leaves
Salt and Freshly ground Pepper
METHOD:
Peel and skin the onions, chop them.
Chop the Tomatoes (the original recipes says to peel & seed the tomatoes)
Peel the sweet potatoes, cut into slices.
I tweaked the recipe a little bit I added 2 tbsp of butter to a wok, sauteed the onions, Tomatoes and then the Sweet Potatoes until they got cooked then pureed them in a blender and added the stock to it, Keep a 1/4 cup aside. (In the original recipe the sweet potatoes was put them in a heavy pan with the stock, bring it to boil, then the same way as the above procedure).
Bring them to boil then add 2 to 3 tbsp of Cornflour in the 1/4 cup of stock kept aside mix well and add this to the boiling soup, Keep Stirring as the soup starts to gets thickened, then Season it with a tbsp of salt and a tsp of pepper and reheat it gently.
Serve hot garnished with Chopped fresh Coriander leaves OR you can serve this soup just as it is as it delicious on its own.
Recipe source: Samayal Arai
Picture by Rezimo.com
Nguyên liệu:
500 g khoai lang
1 củ hành tây
3 quả cà chua chín
4 bát (1 lít) nước dùng từ rau quả(hoặc nước dùng thịt bò,xương lợn cũng được)
4 thìa súp bơ nhạt
1/4 chén rau mùi tươi / lá rau mùi băm nhỏ
Muối và hạt tiêu xay để nêm
Cách làm:
Gọt vỏ hành tây, băm nhỏ.
Thái nhỏ Cà chua (nếu lột vỏ và bỏ hạt thì càng ngon)
Gọt vỏ khoai lang, cắt thành lát.
Cho 2 thìa súp bơ vào chảo, xào hành, cà chua và khoai lang cho đến khi chín sau đó xay nhuyễn bằng máy xay sinh tố và thêm nước dùng vào.Múc riêng 1/ 4 bát nhỏ để sang một bên.
Đun sôi hỗn hợp khoai lang vừa xay
Thêm 2-3 thìa bột bắp vào 1/4 bát hỗn hợp khoai lang xay để riêng ở trên , trộn đều và đổ vào nồi súp sôi, Khuấy súp đến khi đặc sánh lại,nêm muối (1tbsp) và hạt tiêu (1 tsp)-có thể thêm 2 thìa súp bơ chảy cho thơm,giữ ấm.
Ăn nóng trang trí với lá rau mùi tươi xắt nhỏ kèm bánh mỳ hoặc chỉ ăn súp không.
INGREDIENTS:
500 g of Sweet Potato
1 Onion
3 Ripe Tomatoes
4 cups of Vegetable Stock (The recipe uses Beef stock)
4 tbsp of Unsalted butter
1/4 cup of fresh Cilantro/Coriander leaves
Salt and Freshly ground Pepper
METHOD:
Peel and skin the onions, chop them.
Chop the Tomatoes (the original recipes says to peel & seed the tomatoes)
Peel the sweet potatoes, cut into slices.
I tweaked the recipe a little bit I added 2 tbsp of butter to a wok, sauteed the onions, Tomatoes and then the Sweet Potatoes until they got cooked then pureed them in a blender and added the stock to it, Keep a 1/4 cup aside. (In the original recipe the sweet potatoes was put them in a heavy pan with the stock, bring it to boil, then the same way as the above procedure).
Bring them to boil then add 2 to 3 tbsp of Cornflour in the 1/4 cup of stock kept aside mix well and add this to the boiling soup, Keep Stirring as the soup starts to gets thickened, then Season it with a tbsp of salt and a tsp of pepper and reheat it gently.
Serve hot garnished with Chopped fresh Coriander leaves OR you can serve this soup just as it is as it delicious on its own.
Recipe source: Samayal Arai
Picture by Rezimo.com
Nguyên liệu:
500 g khoai lang
1 củ hành tây
3 quả cà chua chín
4 bát (1 lít) nước dùng từ rau quả(hoặc nước dùng thịt bò,xương lợn cũng được)
4 thìa súp bơ nhạt
1/4 chén rau mùi tươi / lá rau mùi băm nhỏ
Muối và hạt tiêu xay để nêm
Cách làm:
Gọt vỏ hành tây, băm nhỏ.
Thái nhỏ Cà chua (nếu lột vỏ và bỏ hạt thì càng ngon)
Gọt vỏ khoai lang, cắt thành lát.
Cho 2 thìa súp bơ vào chảo, xào hành, cà chua và khoai lang cho đến khi chín sau đó xay nhuyễn bằng máy xay sinh tố và thêm nước dùng vào.Múc riêng 1/ 4 bát nhỏ để sang một bên.
Đun sôi hỗn hợp khoai lang vừa xay
Thêm 2-3 thìa bột bắp vào 1/4 bát hỗn hợp khoai lang xay để riêng ở trên , trộn đều và đổ vào nồi súp sôi, Khuấy súp đến khi đặc sánh lại,nêm muối (1tbsp) và hạt tiêu (1 tsp)-có thể thêm 2 thìa súp bơ chảy cho thơm,giữ ấm.
Ăn nóng trang trí với lá rau mùi tươi xắt nhỏ kèm bánh mỳ hoặc chỉ ăn súp không.
No comments:
Post a Comment