Can
say I'm kinda muffins addict because muffins are easy to bake and super
satisfy for sweet-teeth!There are so many ways to make muffins I found
out and I'm trying one by one to experience the taste of each
formula.Here is a recipe using strawberry jam filling to make
unforgettable muffins.Let's have look the recipe,you can try to bake
yourself a doze of them with strawberry flavor last in your mouth!
Ingredients:280g plain flour (all-purpose-flour)(or 230g plain flour plus 50g corn starch)
1 tbsp baking powder
1 pinch of salt
2 eggs
200ml plain milk
115g caster sugar
85g melted butter,cool or 6 tbsp sunflower oil
1 tube of vanilla (or 1tsp vanilla extract)
4 tbsp strawberry jam
*Topping: 1-2 tbsp icing sugar (optional)
Method:
-Preheat the oven to 200 degree C,line with paper muffin cases for the tin.
-Sift together the flour,baking powder,salt into a mixing bowl,stir in the sugar.
-Lightly beat the eggs in another bowl (using a whisk) then beat in the milk,oil,vanilla.Make a well in the center of the dry mixture and pour in the beaten liquid ingredients.Mix gently until just combined.Do not over-mix!
-Spoon half of the mixture into the prepared muffin tin or muffin cases.Add a teaspoon of strawberry jam to the centre of each,then spoon in the remaining mixture.Do the same for the rest of ingredients.
-Bake in the preheat oven for about 20 minutes until well risen,golden brown and firm to the touch.
-Transfer to the wire rack allow to cool.-Dash the icing sugar (optional) on top of the muffins and ready to serve!
Nguyên liệu:
230g bột mỳ và 50g bột ngô
1 tbsp baking powder
1 nhúm muối
115g đường cát trắng
2 quả trứng
200ml sữa tươi không đường
85g bơ chảy để nguội hoặc 6 tbsp dầu hướng dương
1 ống vani
4 thìa to (tbsp) mứt Dâu tây (dằm nhuyễn)
*Topping:(tùy ý) 1-2 tbsp đường icing
Cách làm:
-Vặn lò nóng ở nhiệt độ 200 độ C trước 10',chống dính cho khuôn muffin hoặc lót bằng các khuôn giấy cupcake (nếu bạn dùng khuôn rời silicone thì không cần chống dính)
-Rây bột mỳ,bột ngô,bột nở (baking powder),muối vào một tô trộn to.
-Trong một bát khác đánh tan trứng,thêm sữa,bơ chảy,và vani vào,đánh đều (dùng phới lồng)
-Tạo một hố nhỏ trong tô trộn các nguyên liệu khô,từ từ đổ nguyên liệu ướt vừa đánh ở trên vào và trộn đều chỉ đến khi bột vừa nhuyễn (chú ý:không trộn kỹ quá sẽ làm bột bị chai,khi nướng bánh sẽ không nở)
-Xúc một thìa hỗn hợp bột vào khuôn,thêm một thìa cà phê mứt dâu vào giữa,phủ lên trên một lượt bột nữa (chú ý không đổ đầy khuôn quá).Làm như vậy cho đến khi bột và mứt đã được chia đều vào các khuôn.
-Nướng khoảng 20' khi bánh nở cao,có màu vàng nâu và bề mặt bánh rắn lại
-Bỏ ra rack để nguội.
-Rắc đường icing lên trên trang trí (tùy ý,có thể không cần rắc đường bánh vẫn rất ngon!)
No comments:
Post a Comment