09 November 2013

Lab Moo- Amazing Thai Food! / Lab Moo-món ăn Thái đặc biệt!

 
 Sometime,we need to put a little "spice" for our life to make it more alive....I like Thai food because of its rich-in-flavor taste with a lot of herbs and spicy
Bellow here is my recipe for "Lap Moo",a main dish which Thai people often take with steamed white rice,sticky rice plus few of raw cabbage in almost daily meals.

Ingredients:
-250g mince pork
-2 pieces of small red chilli,seeds removed,slice into small pieces
-2 tbsp chilli powder (can put more if you like more spicy)
-Juice of 1,5 lemons
-2-3 tbsp fish sauce
-2 cloves of dry onion,finely chopped
-a bunch of coriander,root removed,wash and finely chopped
-2 tbsp ground roasted rice

Method:
1.Cook the mince pork in a non-stick pan until just done (not over cooked),stir well.
2.Put the still-hot cooked mince pork in a mixing bowl,pour in lemon juice and fish sauce,mix well then put chilli,chilli powder,onion in.
3.Stir in ground roasted rice and coriander.Ready to serve with white steamed rice or sticky rice with raw cabbage.



 

"Lap Moo" là một món ăn rất được ưa chuộng trong các bữa ăn hàng ngày của người Thái bởi vị chua cay và dậy mùi thơm của thính gạo rang,cách chế biến lại thật là đơn giản.Mình thường làm món này khi cảm thấy "nhạt mồm nhạt miệng" với các món ăn và nó luôn khơi dậy lại khẩu vị cho mình.Chúc mọi người có bữa cơm ngon miệng với "Lap Moo" nhé!

Nguyên liệu:

Ớt 2 quả bỏ hột cắt nhỏ.
Ớt bột 2 thìa (hoặc thích ăn cay hơn thì cho thêm)
Nước cốt chanh 1,5 quả
Hành khô (2 củ) cắt nhỏ
Rau mùi cắt nhỏ
Thính 2 thìa
Thịt lợn xay 250gr

Nước mắm:2-3 thìa súp (tbsp) (nếu muốn đậm hơn thì cho thêm)

Cách làm

Cho một tẹo nước vào thịt nấu chín(chú ý không nấu kỹ quá)đảo tơi thịt.Bắc ra trộn đều với nước mắm,nước cốt chanh,hành khô,ớt,ớt bột.Nếm vừa ăn sau đó trộn thính và rau mùi vào.Done!Bon appetite!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...