10 November 2013

Lemongrass Chilli Pork Grill / Thịt lợn nướng xả ớt


 Here is a Vietnamese style of grilling pork,also full of flavor of herbs with a hot taste "burn in your mouth"!This recipe I learnt from a friend,he is a good cook and he made this dish for my birthday party,everyone was enjoy it so much...
Ingredients:
Pork belly:250gr (slice into thin pieces)
Salt:1/2 tsp
Knorr: 1/2 tsp
Fish sauce: 1 tbsp
Rice vinegar: 1 tbsp
Lemongrass: 2-3 stalks,chopped
Chilli: 2 pieces,seeded and chopped
Sugar: 2 tsp
Cooking oil: 1 tbsp
Pepper: a pinch
Method:
-Marinate all the ingredients (except oil)with sliced pork.Mix well.Cover with the cling film and refrigerate for at least 2 hours.
-Grill the both sides of pork on the charcoal grille (or using gas is also fine)until done and golden brown (spread oil while grilling to prevent over-burnt)
-Serve with fresh rice noodle and lettuce or steam rice!








Giới thiệu với mọi người món thịt nướng của Việt Nam,cũng thơm ngon và nhiều mùi vị chẳng kém gì món Thái hay thịt nướng của Hàn Quốc nhé!Món này mình học được từ một người bạn,anh ý nấu ăn rất giỏi,trong bữa tiệc sinh nhật mình anh ấy đã làm món này và tất cả khách mời đều xuýt xoa khen ngon
Nguyên liệu:
Thịt ba chỉ: 250gr thái miếng mỏng vừa ăn
Muối : 1/2 tsp
Hạt nêm Knorr: 1/2 tsp
Nước mắm: 1 tbsp
Mẻ (hoặc nếu không có mẻ thì dùng giấm gạo):1tbsp
Xả: 2-3 cây,băm nhỏ
Ớt tươi: 2 quả bỏ hột xắt nhỏ
Đường: 2 tsp
Dầu ăn: 1 tbsp
Hạt tiêu: một ít
Cách làm:
-Ướp tất cả các nguyên liệu trên (trừ dầu ăn)vào thịt đã thái mỏng trong một bát vừa.Trộn đều để thịt ngấm gia vị,dùng nilon thực phẩm bọc thịt lại và để vào tủ lạnh ít nhất 2 giờ đồng hồ.
-Nướng thịt trên bếp than hoa hoặc vỉ nướng gas (nhớ rưới dầu lên thịt trong khi nướng để thịt không bị khô) trở cả 2 mặt đến khi chín vàng.
-Dùng nóng với bún và rau sống hoặc ăn với cơm cũng rất ngon!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...