28 March 2014

Tofu And Mushroom in Black Pepper Sauce / Đậu Phụ Nấm Mỡ Sốt Tiêu Đen



One of my favorite kind-of-Chinese dish is Tofu and Mushroom in Black Pepper Sauce. Don't really remember where to learn this recipe from, but I just cook it my way by using black pepper sauce paste from Hongkong brand Lee Kum Kee. This paste has given a great taste for the food, all-in-one for just 1 tablespoon, you no need to add anything else. So quick and easy!

Ingredients:

2 pieces of firm tofu (cut into medium cubes)
100g of fresh mushroom (I use the big button mushroom), halved

 1 tbsp Lee Kum Kee black pepper sauce paste
1/2 tbsp chopped garlic
2 tbsp canola oil

 Method:

-Fry the tofu with 1 tbsp canola oil until lightly yellow.Set aside.
-Add 1 tbsp of oil then saute the chopped garlic for a few second,when it is fragrant, add mushroom and stir fry for 1'-2'.
-Add fried tofu, then pour in the black pepper paste. Mix well and stir fry more for 1' to let absorbing the sauce.
-Put on a plate and serve with steam rice. This can be a vegetarian dish!







Một món ăn kiểu Trung Hoa mà mình thích là món Đậu phụ và Nấm mỡ sốt tiêu đen.Chẳng thể nhớ mình học công thức này ở đâu,nhưng mình cứ nấu theo cách của mình và dùng sốt tiêu đen của hãng Lee Kum Kee (Hongkong Brand).Loại sốt này thực sự rất ngon,đậm đà,mùi tiêu thơm nức và đầy đủ gia vị đến nỗi bạn chẳng cần phải nêm nếm thêm gì nữa.Đây có thể là một món ăn chay cho những ai kiêng ăn thịt nhé!Cách làm thì vừa nhanh vừa dễ,nguyên liệu cũng rất đơn giản.

Nguyên liệu:

Đậu phụ: 2 bìa,thái miếng vừa ăn
Nấm mỡ:100g cắt đôi
1 tbsp sốt tiêu đen
1/2 tbsp tỏi bằm
2 tbsp canola oil

Cách làm:

-> Đậu cắt miếng vừa ăn,rán vàng với 1 tbsp dầu canola.
-Thêm thìa dầu còn lại vào chảo,phi tỏi thơm,cho nấm vào xào,tiếp đến cho đậu vào đảo cùng,thêm sốt tiêu đen,xào tiếp 1' cho thấm gia vị.
-Trút ra đĩa và ăn nóng với cơm.



Sốt tiêu đen Lee Kum Kee / Photo: Google





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...