23 March 2016

Stir-fried Kimchi And Bacon / Kimchi Xào Ba Chỉ Xông Khói


One of the very fast dish is this, all the ingredients you already have in the refrigerator. 5' to prepare and cook. This can serve as a side dish in daily meals or can put in "Gimbap Roll", once again I've learnt this recipe from my Korean friend!

Ingredients:

150g bacon (cut into small pieces)
100g kimchi (squeeze out the liquid and cut into small pieces) (See how to make your own kimchi here)

Method:

-On a medium heat, stir fry the bacon until lightly brown, add kimchi, stir well for about 1' when it throughly mixed.
-Transfer to a dish. Serve with hot steam rice.

Một món ăn ngon với kimchi, thời gian nấu và chuẩn bị cũng rất nhanh (Mình vốn dĩ lười nên chỉ thích món nào ngon mà cách làm lại đơn giản, nhanh gọn).Món này có thể ăn kèm với cơm hoặc cho vào cuốn Gimbap, mình học được từ chị bạn thân người Hàn Quốc! Nguyên liệu thì đều có sẵn trong tủ lạnh rồi nên bạn cũng chẳng mất công chế biến gì.

Nguyên liệu:

150g ba chỉ xông khói (cắt hạt lựu)
100g kimchi (vắt cho bớt nước chua và cũng xắt nhỏ) (Cách làm kimchi ở đây)

Cách làm:

-Vặn lửa vừa,cho bacon vào xào hơi săn săn thì cho kimchi vào đảo đều 1'
-Trút ra đĩa và ăn với cơm nóng.Thật nhanh phải không nào!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...